040 2027 061 info@kapsalonanouk.nl

Wat is het verschil tussen kappersproduct en drogisterij product?

Blog

Wat is het verschil tussen kappersproduct en drogisterij product?

Kapper VS Drogist

Het grootste verschil in de producten is de duurzaamheid en de hoeveelheid water in tegenoverstelling tot de werkzame stoffen. In kappersproduct is dit 1 deel water tegen over 2 delen werkende stoffen. Bij de drogisterij producten is dit net weer andersom.
Het volgende verschil wat er tussen de kappersproducten en drogisterijproducten zit zijn de werkzame bestand delen. In de kappersproducten zit er minder schadelijke bestandsdelen in, met in samenvoeging van hoogwaardige ingrediënten.
De 2 belangrijkste ingrediënten hiervan neem ik graag even met je door.

Sulfaten

Je hebt 2 soorten sulfaten, de agressieve sulfaten, deze zorgen voor een hoop schuim, waardoor jij het idee hebt ‘Hee mijn haar wordt lekker gewassen en dadelijk is het weer schoon’. Dit zit meestal in de drogisterijproducten.
Bij onze shampoos merk je dat deze minder hard schuimen. Dit komt doordat er mildere sulfaten inzitten of sulfaatvrij zijn. Voor jou gevoel klopt dit misschien niet, maar toch heeft het zijn werking.
Sulfaten zijn namelijk op schuimers. Deze reinigen elk stukje vuil, stylingsproduct, maar ook talg.
Doordat de natuurlijke talg wordt aangetast die geproduceerd wordt door je eigen hoofdhuid. Heb je kans dat je haar droog kan worden, omdat onze natuurlijke talg ook weer een verzorging is voor onze haren.

Silicone

Je hebt 2 soorten silicone, de gene die een laagje om je haar leggen, waardoor je haar dikker lijkt, meer glans heeft en ‘een gezonde uitstraling’. Dit zijn de niet oplosbare silicone. Deze zitten in drogisterij producten verstopt.
Bij kappersproducten werken ze met oplosbare silicone die losse na één uur op in de lucht als hun zijn werk gedaan hebben. Ook bestaan er producten zonder silicone.

Waar zit het verschil in tussen silicone & sulfaten?

Dit is voornamelijk de productie kosten.
Agressieve sulfaten en onoplosbare silicone kosten minder geld om te maken, dan milde sulfaten en oplosbare silicone.

Doordat de producten van de kapper een hogere concentratie aan ingrediënten heeft kan je ook hiervan minder gebruiken dan een drogisterij shampoo. Uiteindelijk creëer je het zelfde resultaat met veel minder product en een betere werking, dan met veel product van de drogisterij shampoo. Waarmee je ook kans hebt dat je haar onnodig verzwaard wordt door de onoplosbare silicone en je haar sneller vet lijkt.
Waarvoor je uiteindelijk kiest van de 2 is uiteindelijk wat wil je als resultaat en wat is je budget?

Hoelang doe je met onze producten?

Niet schrikken, maar van onze shampoo heb je maar te grote van een muntstuk van 50 cent nodig. Deze verdeel je goed over je handen en hoofdhuid en wast alleen de hoofdhuid. De rest loopt met het uitspoelen over je punten heen, waardoor deze ook weer fris zijn. Schuimt de shampoo de 1e keer niet. Herhaal je de 1e stap!
Met onze KINactif lijn (250ml) doe je ongeveer 3 tot 4 maanden als je haar ongeveer 3 keer in de week wast.
Met onze KINessences lijn (300ml) doe je ongeveer 4 tot 5 maanden mee als je haar ongeveer 3 keer in de week wast.
Was je het minder vaak, dan doe je nog langer met de shampoo.
Zo ook met de stylingsproducten, hiervan variëren de hoeveel heden die je nodig hebt. Maar je kapper zal voor gebruik de juiste hoeveelheid voor gebruik thuis bij je aangeven. Dit kan variëren te grote van een erwtje tot een grote van een tennisbal. Je doet zo ie zo 3 tot 4 maanden met een stylingsproduct. Afhankelijk ook hoe vaak je het gebruikt.
Na opening zijn de producten meestal 12 maanden houdbaar. Dit staat aangeven met 12 M achterop het product. Is het product dan gelijk bedorven? Dat zeker niet, maar de werkzaamheid van het product gaat er dan wel langzaam vanaf. Maar meestal voor de tijd dat het zo ver is heb je alweer je nieuwe product in de kast staan.

De voordelen van kappersproducten

  • Jouw haar voelt gezonder aan
  • De producten gaan langer mee
  • Je haar wordt minder snel vet
  • Jouw kapster past het advies aan in de verandering van jouw haren, kleur en coupe.
  • Verschillende producten kunnen thuis met een test monster getest worden. Zodat je het eerst zelf kan ervaren voor je het aanschaft.

De nadelen van kappersproducten

  • Het is in aanschaf duurder
  • Alleen bij de kapper te koop
  • Zoveel keus, dus het advies van je kapper mag niet ontbreken

Al ooit het advies van je kapper opgevolgd?

Laat je vooral niet afschrikken door de gedachten, maar vraag er juist naar.
Jouw kapper vind het alleen maar fijn als jij zelf thuis je coupe goed verzorgd, maar het thuis zelf ook makkelijk in model krijgt!
Hierdoor kan je ook langer plezier hebben van jouw coupe, met mooi stralend haar, zonder dat je snel last hebt van irritaties.

Wil jij advies over wat goed is voor jouw haar?
Kom gerust bij ons binnen gelopen of neem contact met ons op!

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 16:00

Volg ons op
Sociale media

Neem contact op